Spam

Spam tast productiviteit aan
Spam is niet alleen irritant, maar door de enorme omvang die de ongewenste berichtenstroom kan aannemen vormt het zonder goede spam beveiliging al snel een aanzienlijke belasting van uw organisatie. Medewerkers zijn veel tijd kwijt aan het lezen en verwijderen van twijfelachtige berichten en de bandbreedte en opslagcapaciteit van uw IT-infrastructuur wordt onnodig belast. Bovendien vormt spam een regelrechte bedreiging van uw bedrijfsnetwerk.

Spammers zoeken naar de zwakste schakel
Wie zijn elektronische communicatie niet voldoende beveiligd, staat bloot aan internetaanvallen, bedoeld om gegevens te ontvreemden of schade toe te brengen aan uw bedrijfsnetwerk. Criminelen zijn altijd op zoek naar de zwakste schakel in uw beveiliging. Meestal is dat de mens: u en uw medewerkers dus.

Social engineering
Door zich bijvoorbeeld te verschuilen achter bestaande bedrijfs-e-mailadressen weten malafide afzenders nietsvermoedende gebruikers te misleiden. Dit zogenaamde 'social engineering' wordt steeds vaker toegepast om wachtwoorden en inlogcodes te verkrijgen of virussen te verspreiden. En dan is het snel gebeurd: door het openen van slechts een e-mail of webpagina kan uw hele bedrijfsnetwerk geinfecteerd raken. De geavanceerde anti-spamtechnologie van Anti Spam Online herkent dergelijke ongewenste e-mails ongeacht de afzender, nog voordat ze uw netwerk hebben kunnen bereiken.